torsdag 3 maj 2012Sub Rosa är ett samarbetsprojekt mellan Östra Grevie folkhögskola och MKB. Projektets mål är att förvandla Törnrosen i Rosengård till en stor, spännande offentlig utställning. Konstverken har utförts av elever från Östra Grevie folkhögskolas estetlinje. 

Eleverna har valts ut av en jury bestående av lärare på skolan, Jacob 
Fabricius, chef för Malmö Konsthall och Anna Heide, fastighetschef för MKB Rosengård, och Lennart Alves, konstnär. Projektledare är Emma Gunnarsson. 
Sub Rosa-projektet har genomförts två gånger tidigare, 2008 och 2010. Mötet mellan konsten, besökare och de boende har varit mycket lyckat. Avsikten med projektet Sub Rosa är att etablera Rosengård som en ny spännande miljö för offentlig konst, samt att ge unga konstnärer en möjlighet att möta sin publik. Sub Rosa 2012 består i år av både platsspecifika, permanenta konstverk och temporära verk. 

Den 24 och 25 maj kommer Akay och Adams att genomföra en föreläsning och workshop på temat att ta plats i det offentliga rummet, och om civil olydnad som konstnärlig strategi. Denna workshop kommer att hållas i Törnrosen. Resultatet kommer att visas under vernissagehelgen. 


Det är invigning av John Peter Nilsson, chef Moderna Museet Malmö och Matz Nilsson, Östra Grevie FHSK styrelse, den 26 maj kl. 13.00 i Törnrosens amfiteater vid Zlatan Court. 

SÅ HÄR HITTAR DU HIT:
Kom hit med buss 35 (hållplats Bennets väg) eller ta cykelstråket österut från 
Möllevångstorget mot Rosengård. 

CYKELGUIDNING:
Följ med våra cyckelguider till Törnrosen. Vi startar från Malmö Konsthall och Moderna Museet kl. 12.00 och kl. 14.00. Vi möts utanför entrén på egen cykel. 

GUIDNING PÅ OLIKA SPRÅK:
Våra guider från Östra Grevie folkhögskola Malmöfilialen finns på plats och ger guidade turer på franska, arabiska och kurdiska kl. 12.30 och 14.30. Mötesplats på Amfiteatern vid Zlatan Court. 
Ett stort tack till Moderna Museet Malmö, Malmö Konsthall och Östra Grevie folkhögskola Malmöfilialen. Vi vill också tacka alla boende i Törnrosen, för all hjälp och glada tillrop, med ett särskilt tack till alla barnen. 

Ett stort tack till Moderna Museet Malmö, Malmö Konsthall och Östra Grevie folkhögskola Malmöfilialen. Vi vill också tacka alla boende i Törnrosen, för all hjälp och glada tillrop, med ett särskilt tack till alla barnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar